D'Oude Pastorie


D’Oude Pastorie is al jaren gestaag bezig aan de weg naar de top en kreeg dit jaar een eerste Michelinster. Met het risico versleten te worden voor een Michelin-toerist: hoog tijd voor een bezoek dus.



Captain Critic kiest in deze mooi gerenoveerde pastoorswoning in het centrum van Hijfte voor het menu ‘De eenvoud’ met aangepaste wijnen. Bij het aperitief worden vier verschillende, telkens zeer verzorgde hapjes geserveerd: zo krijgt de kapitein onder andere een verfijnde vismousse met een krokantje voorgeschoteld, een frisse gazpacho en vooral: een heerlijke creuse-oester met twee lekkere sausjes die de zilte smaak van de oester perfect aanvullen.



Het eerste voorgerecht is zonder meer heerlijk: Noordzeekrab met flinterdun buikspek, jonge bloemkool en tuinkruiden. Een heerlijk frisse manier om van start te gaan. Daarna volgen witte asperges met zeevruchten, een gepocheerd hoeve-eitje en lamsoor. Opnieuw een voltreffer, zowel qua smaak als presentatie. Het hoofdgerecht mag dan wel het minst verzorgde bord van de avond zijn, het is misschien wel het lekkerste. Black Angus-rundslende met verschillende jonge groenten en een fantastisch stukje gekonfijte rundstaart. Wanneer Captain Critic vanaf nu een willekeurige Vlaamse weide passeert, en daar een rund ziet dat met de staart enkele vliegen van het achterwerk probeert weg te slaan, zal hij enkel nog kunnen denken aan hoe heerlijk die staart kan zijn. U bent hoogstwaarschijnlijk dolblij met deze informatie.



Weinig verrassend, en een tikje repetitief misschien, maar de presentatie en smaak van het dessert -bloedsinaasappel met mangosorbet, nougatine en mascarpone- zitten er opnieuw pal op. Wetende dat er nog een vijftal verschillende gourmandises bij de koffie (lees: whisky) geserveerd worden is het wel wat misleidend om te spreken van een menu ‘De eenvoud’. U hoort de kapitein echter niet klagen.


D’Oude Pastorie kan met gemak de concurrentie aangaan met de andere sterrenrestaurants in het Gentse en heeft ongetwijfeld nog een grote toekomst voor zich. Captain Critic is erg benieuwd naar hoe deze zaak de komende jaren verder zal evolueren.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor